Kruche poduszeczki z ciasta francuskiego. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu.

Kruche ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem kokosowym to doskonały deser po wymagającym niedzielnym obiedzie lub po prostu na kawę z rodziną i przyjaciółmi. Prosto, elegancko, szybko i naprawdę bardzo smacznie.

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie (rozwałkowane)

Dodatkowo:

  • mleko

Nadzienie:

  • 1 budyń o smaku kokosowym
  • 300 ml zimnego mleka
  • 1 śmietanka do ubijania 33%
  • 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie:

Rozwiń ciasto i pokrój je na 15 kawałków (lub 30 – jeśli wycinasz węższe kształty, są lepsze). Rozgrzej piekarnik do 200°C. Posmaruj je mlekiem, włóż do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 180°C.

Wszystko jest dobrze upieczone. Po schłodzeniu pokroić poszczególne kawałki ząbkowanym nożem. Budyń kokosowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ubić śmietankę, a następnie wymieszać z budyniem.

Kremem napełniamy torebkę lub dekorację i wypełniamy nim poszczególne sztuki na całej powierzchni. Następnie wszystko słodzimy cukrem pudrem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!