Kruche poduszeczki z ciasta francuskiego. Szkoda, że wcześniej nie znałam tego przepisu.
1 228
Kruche ciasto francuskie ze słodkim nadzieniem kokosowym to doskonały deser po wymagającym niedzielnym obiedzie lub po prostu na kawę z rodziną i przyjaciółmi. Prosto, elegancko, szybko i naprawdę bardzo smacznie.
Składniki:
1 ciasto francuskie (rozwałkowane)
Dodatkowo:
mleko
Nadzienie:
1 budyń o smaku kokosowym
300 ml zimnego mleka
1 śmietanka do ubijania 33%
1 łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
Rozwiń ciasto i pokrój je na 15 kawałków (lub 30 – jeśli wycinasz węższe kształty, są lepsze). Rozgrzej piekarnik do 200°C. Posmaruj je mlekiem, włóż do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 180°C.
Wszystko jest dobrze upieczone. Po schłodzeniu pokroić poszczególne kawałki ząbkowanym nożem. Budyń kokosowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ubić śmietankę, a następnie wymieszać z budyniem.
Kremem napełniamy torebkę lub dekorację i wypełniamy nim poszczególne sztuki na całej powierzchni. Następnie wszystko słodzimy cukrem pudrem. Smacznego!