Kremowy makaron z boczkiem przy którym się nie narobisz: Smakuje obłędnie.
1 273
Składniki:
250-300 g makaronu (spaghetti)
1 cebula
70 gramów boczku
4 jajka
2 równe łyżki suchej śmietany
łyżeczka masła
sól
pieprz
szczypiorek
Przygotowanie:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją kęs po kęsie. Drobno posiekaj boczek i cebulę. Najpierw zrumienić boczek, dodać cebulę i smażyć na złoty kolor. Weźmiemy udział w ostatnim pokropieniu.
Jajka dobrze ubić trzepaczką ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu. Wlać do cebuli i lekko ostudzić. Powinien pozostać cieńszy. Odłóż jajka na bok i wymieszaj z serem i masłem i pozwól im się stopić.
Dopraw masę jajeczną solą i pieprzem i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.
Dodać makaron i wymieszać. Podawaj od razu, posypane boczkiem i cebulą.