Prezentujemy wyjątkowy krem, który jest naprawdę doskonały, przepyszny, a jednocześnie lekki. Przepis jest bardzo prosty do wykonania, a sam krem przypadnie do gustu każdemu.

Uniwersalny i pyszny krem do wypieków każdego rodzaju

Oto jeden z najłatwiejszych i najsmaczniejszych przepisów na uniwersalny krem, którego po raz pierwszy spróbowałam jako dziecko. Idealnie nadaje się on jako dodatek do tortów, babeczek czy ciast różnego rodzaju. Prezentuje się bardzo apetycznie i jest pyszny. Spróbujcie sami!

Składniki:

  • masło – około 110 g
  • śmietana 350 g
  • mąka pszenna niskiego typu – 3 pełne łyżki
  • wanilia – 1,5 g
  • cukier – 100 g
  • jajko
  • biała czekolada – opcjonalnie

 Sposób przygotowania:

Najpierw nalży wyjąc masło z lodówki i poczekać aż zmięknie.

Następnie śmietanę łączymy z cukrem oraz jajkiem. W kolejnym kroku dodajemy także wanilię oraz mąkę, dokładnie mieszamy czekając aż masa się zagęści.

Masło ubijamy trzepaczką oraz powoli łączymy ze schłodzoną uprzednio śmietaną oraz startą czekoladą. Proces można wykonać też przy użyciu miksera.

Pyszny krem uniwersalny jest już gotowy.

Można wykorzystać go do przygotowania deserów, ciast, puddingów, a po schłodzeniu nawet domowych lodów. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!