Z tego przepisu powstaje pyszne koreańskie curry z marchewką, czerwoną papryką i cebulą. Trzeba będzie zrobić go więcej, bo szybko znika.
1 378
Cukinie po umyciu drobno zetrzeć na tarce. Możesz również umyć marchewki i drobno je zetrzeć na tarce. Potrzebna będzie tarka do marchewki w stylu koreańskim.
Paprykę można pokroić w paski. Wszystkie warzywa umieścić w misce i dodać cukier. Wymieszać z przyprawami (tj. Dodać przyprawy, kolendrę, mielony pieprz i sól). Można uczynić go bardziej aromatycznym, dodając ocet i ostrą paprykę.
Dodaj posiekany czosnek. W rondlu rozgrzej olej roślinny. Wlej olej na warzywa. Dobrze wymieszaj i pozostaw na 3 godziny, aby smaki mogły się połączyć.
Marynowane warzywa będą tworzyć sok. Przełóż warzywa do słoików. Następnie sok wlać do słoików. Słoiki należy zagotować w dużym rondlu z pokrywką na dnie.
Słoiki odwrócić do góry dnem, owinąć kocem i pozwolić im powoli ostygnąć.