Z tego przepisu powstaje pyszne koreańskie curry z marchewką, czerwoną papryką i cebulą. Trzeba będzie zrobić go więcej, bo szybko znika.

Aromatyczna cukinia w stylu koreańskim z czerwoną papryką, marchewką i cebulą

Warto zrobić cukinię w stylu koreańskim w słoikach mason, aby w zimowy dzień poczuć letni smak. Trzeba doświadczyć jej niesamowitego smaku. Dzieci pokochają dodatek witaminy do obiadu. Cukinia jest pyszna i aromatyczna.

Potrzebne składniki:

  • 80 ml olejów roślinnych
  • 4 łyżki octu,
  • 1,5 kg cukinii,
  • 3 papryki,
  • 3 marchewki,
  • 1 łyżka cukru
  • sól,
  • kolendra,
  • 1 czosnek,
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 1 ostra papryka

Jak przygotować:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!