Kapusta kiszona w 3 dni. Przepis od mojej babci. Samo zdrowie.
94 294
W ciągu zaledwie trzech dni sama przygotujesz, cały słoik zdrowia! Dzisiaj dowiesz się, jak przygotować kapustę w słoiku. Jest ona oczywiście smaczna, ale także bardzo zdrowa!
Z jednej strony kapusta kiszona jest niskobudżetowym produktem, ale nie wszyscy wiedzą, ile dobrego ma w sobie dla naszego ciała. Jest ona mistrzem w zakresie witamin, a jedną z głównych jest witamina C.
Zwiększa odporność na infekcje wirusowe. Jest to szczególnie ważne w okresach jesiennych i zimowych. Ponadto przyczynia się do wchłaniania żelaza i wzmacnia naczynia krwionośne.
W 100 gramach kiszonej kapusty jest 70 mg kwasu askorbinowego i jest to prawie dzienna norma dla osoby dorosłej. Kapusta kiszona w słoiku ma ogromny kompleks pierwiastków śladowych i minerałów, tak niezbędnych dla naszego organizmu. Posiada również błonnik i pektyny.
Oprócz witaminy C zawiera następujące witaminy: B1, A, B2, E, PP, K, H, U. Dlatego jest tak wielkim dobrodziejstwem dla naszego zdrowia!
Dlatego nie zastanawiaj się czy przygotować kapustę kiszoną w słoiku według naszego przepisu, po prostu od razu przygotuj składnik i do dzieła! Jedz ją codziennie (co najmniej 100 gramów), a zapomnisz o przeziębieniach, wirusach i nadwadze.