Moja córka przyniosła tą przekąskę od koleżanki z pracy, gdy tylko ich spróbowałam zakochałam się.

Moja córka przyniosła tą przekąskę od koleżanki z pracy, gdy tylko ich spróbowałam i „zakochałam się”. Musiałam również spróbować ją przygotować, wyszła równie genialnie.

Dlatego dziś podzielę się również z Wami tym pysznym przepisem!

Składniki na 3-litrowy słoik:

Podstawa:

  • 1 marchewka
  • 3 papryki,
  • koperek zielony (do smaku),
  • 3 ząbki czosnku,
  • ogórki

Marynata:

  • 4 szklanki wody
  • 1,5 łyżki cukru
  • 0,5 łyżki soli
  • 2 łyżki octu

Przygotowanie:

Pokrój marchewki w paski, paprykę w paski, obierz i pokrój ogórki wzdłuż na 4 części. Na dnie 3-litrowego słoika połóż czosnek, marchewkę, paprykę i koperek. Na końcu włóż pokrojone ogórki do słoika.

Zagotuj solankę, dodaj ocet, wlej mieszankę do słoika z ogórkami. Sterylizuj przez 12 minut. Gotowe!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!