Moja córka przyniosła tą przekąskę od koleżanki z pracy, gdy tylko ich spróbowałam zakochałam się.
7 513
Moja córka przyniosła tą przekąskę od koleżanki z pracy, gdy tylko ich spróbowałam i „zakochałam się”. Musiałam również spróbować ją przygotować, wyszła równie genialnie.
Dlatego dziś podzielę się również z Wami tym pysznym przepisem!
Składniki na 3-litrowy słoik:
Podstawa:
1 marchewka
3 papryki,
koperek zielony (do smaku),
3 ząbki czosnku,
ogórki
Marynata:
4 szklanki wody
1,5 łyżki cukru
0,5 łyżki soli
2 łyżki octu
Przygotowanie:
Pokrój marchewki w paski, paprykę w paski, obierz i pokrój ogórki wzdłuż na 4 części. Na dnie 3-litrowego słoika połóż czosnek, marchewkę, paprykę i koperek. Na końcu włóż pokrojone ogórki do słoika.
Zagotuj solankę, dodaj ocet, wlej mieszankę do słoika z ogórkami. Sterylizuj przez 12 minut. Gotowe!