Na spód:
Na mus jagodowy:
Na masę śmietanową:
Zmiel ciasteczka na drobno. Wymieszaj z roztopionym masłem, aż powstanie jednolita masa. Wyłóż masę na spód tortownicy (ok. 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i dociśnij. Wstaw do lodówki.
Rozpuść 3 opakowania galaretki jagodowej w 600 ml wrzącej wody. Dodaj jagody i zmiksuj na gładką masę. Podziel na dwie części: 1/3 i 2/3. Wylej 1/3 musu na schłodzony spód i wstaw do lodówki do stężenia.
Namocz żelatynę w 6 łyżkach ciepłej wody na 10 minut. Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Dodaj mascarpone i wanilię, delikatnie mieszając. Dodaj rozpuszczoną żelatynę, mieszając, aż masa będzie jednolita. Podziel na dwie części: 1/3 i 2/3.
Na stężałą warstwę musu jagodowego wylej 1/3 masy śmietanowej. Wstaw do lodówki. Na stężałą warstwę śmietanową wylej 2/3 musu jagodowego. Wstaw do lodówki. Na stężałą warstwę musu wylej 2/3 masy śmietanowej. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Udekoruj świeżymi jagodami, orzechami i listkami mięty. Pokrój na kawałki i serwuj schłodzone.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.