Chwilka roboty, a jakie to pyszne – oto przepis. Ten Pyszny jabłecznik przygotujesz w 15 minut.
4 906
Najlepiej zacząć od przygotowania kremu. Do rondelka wlej mleko, dodaj skrobię oraz wbij całe jajka.
Całość dokładnie wymieszaj i ugotuj na małym ogniu, cały czas mieszając by nie powstały grudki. Odłóż do ostygnięcia.
W osobnej misce przygotuj ciasto: ubij jajka ze zwykłym cukrem i cukrem wanilinowym, ostrożnie wlej mleko, a następnie dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj na gładkie ciasto.
Przygotowaną foremkę wysmaruj masłem, następnie poukładaj na dnie kawałeczki umytych i pokrojonych jabłek.
Wyłóż na owoce ciasto, a na koniec za pomocą rękawa cukierniczego nałóż na wierzch krem, na przykład w kratkę.