Zrób kulinarne wrażenie na swoich gościach: Mięso, które dosłownie rozpływa się w ustach.

Ten przepis jest idealny dla zapracowanych, którzy pracują przez cały tydzień i nie mogą sobie pozwolić na codzienne gotowanie skomplikowanych potraw.

Mięso przyrządzone według tej receptury jest miękkie, delikatne i soczyste, dosłownie rozpływa się w ustach!

Składniki

  • 1 kilogram mięsa np. chuda wieprzowina
  • 400 gramów cebuli
  • 100 gramów masła klarowanego
  • 50 mililitrów wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Umyj mięso, osusz je ręcznikiem papierowym, pokrój na duże kawałki i przenieś do garnka.

Obierz cebulę i pokrój na pół pierścienia. Połóż równomiernie na wierzchu mięsa, kolejno dodaj 100 gramów masła klarowanego i zalej wodą.

Przykryj i połóż na średnim ogniu. Duś przez 1 godzinę, a następnie dodaj sól i pieprz. Dodaj posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez kolejne 1,5-2 godziny.

Włóż gotowe mięso do słoika, a potem do lodówki. Wyjmij je w razie potrzeby i podawaj do ulubionej przystawki.

Mięso łączy się z absolutnie każdym przystawką, ziemniaki, ryż, kasza, surówka z marchwi itp. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!