Gulasz z piekarnika zachwyci całą rodzinę – Przepis nie jest czasochłonny, a rezultatem możemy się cieszyć już po chwili.
4 965
Prezentujemy bardzo ciekawy przepis na gulasz, który jest naprawdę bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy wszystkie składniki położyć na blasze i upiec.
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego przez nas. Do jego przygotowania wystarczy piekarnik i odrobina czasu. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny.
Składniki
półtora kilograma mięsa, może być to wołowina lub wieprzowina.
5 ząbków czosnku
3 cebule
1 słoik koncentratu pomidorowego
2 kostki bulionu
2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
2 kawałki zielonego pieprzu, który zostać powinien drobno pokrojony
1 łyżeczka papryki ostrej
3 łyżeczki papryki łagodnej
półtora litra wody
sól, majeranek oraz czarny pieprz
można też dodać groszek i marchewkę
Przygotowanie
Mięso należy umyć i pokroić w kostkę, następnie drobno kroimy cebulę oraz czosnek.
Pokrojone wcześniej mięso i pozostałe składniki układamy na blasze. Dodajemy 2 kostki bulionu i całość zalewamy wodą i dokładnie mieszamy.
Przygotowane danie trzeba piec w 180 stopniach przez około 90 minut. Oczywiście długość pieczenia zależy od tego, jakie mięso wybraliśmy do przygotowania gulaszu.
Gulasz może być podawany zarówno z pieczywem jak i kluskami czy też kaszą. Smacznego.