Gulasz z piekarnika zachwyci całą rodzinę – Przepis nie jest czasochłonny, a rezultatem możemy się cieszyć już po chwili.

Prezentujemy bardzo ciekawy przepis na gulasz, który jest naprawdę bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy wszystkie składniki położyć na blasze i upiec.

Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego przez nas. Do jego przygotowania wystarczy piekarnik i odrobina czasu. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny.

Składniki

  • półtora kilograma mięsa, może być to wołowina lub wieprzowina.
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 cebule
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki bulionu
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 2 kawałki zielonego pieprzu, który zostać powinien drobno pokrojony
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 3 łyżeczki papryki łagodnej
  • półtora litra wody
  • sól, majeranek oraz czarny pieprz
  • można też dodać groszek i marchewkę

Przygotowanie

Mięso należy umyć i pokroić w kostkę, następnie drobno kroimy cebulę oraz czosnek.

Pokrojone wcześniej mięso i pozostałe składniki układamy na blasze. Dodajemy 2 kostki bulionu i całość zalewamy wodą i dokładnie mieszamy.

Przygotowane danie trzeba piec w 180 stopniach przez około 90 minut. Oczywiście długość pieczenia zależy od tego, jakie mięso wybraliśmy do przygotowania gulaszu.

Gulasz może być podawany zarówno z pieczywem jak i kluskami czy też kaszą. Smacznego.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!