Stara, cygańska receptura, dzięki której gołąbki wychodzą lepiej niż te tradycyjne: Gołąbki po cygańsku.

Z pewnością w każdym domu choć raz przygotowywano na obiad gołąbki. To tradycyjne danie cieszy się niezwykłą popularnością, a przepisów na jego przyrządzenie jest niezwykle dużo.

Dziś pokażemy Ci starą, cygańską recepturę, która z pewnością urozmaici smak tego dania. 

Składniki:

  • 100 gramów białego ryżu
  • 1 kg wieprzowego mięsa mielonego
  • 1 kg liści białej kapusty
  • 1 marchew
  • 1 papryka
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej roślinny
  • sól i pieprz
  • liście laurowe
  • przyprawy według uznania

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!