Dzięki niemu galaretka wyjdzie przepyszna, miękka, po prostu idealna. Należy również pamiętać o tym, iż jest ona bombą kolagenu, co sprawia, iż bardzo dobrze działa na stawy.
Jako pierwszym krokiem w kuchni będzie włożenie naszych golonek do garnka oraz zagotowanie ich. Kiedy zacznie tworzyć się piana na powierzchni wody, usuń ją, a następnie wymień wodę (jej całość).
Następnie do garnka wkładamy warzywa i gotujemy je wraz z mięsem, przyprawami oraz liśćmi laurowymi. Tak przygotowany „wywar” należy gotować przez około 4 godziny, do momentu, aż mięso stanie się całkiem miękkie i oddzieli się od kości.
Przygotuj miski, osobne na mięso oraz warzywa i przełóż produkty z garnka właśnie do nich. Nie pozbywaj się bulionu, ponieważ będzie on potem potrzebny!
Należy je ostudzić, a w tym samym czasie zajmij się przygotowaniem czosnku. Oczywiście należy oczyścić go z łupinek, a następnie przecisnąć przez praskę do jeszcze jednej, osobnej miski.
Do czosnku następnie wlej dwie chochle wcześniejszego bulionu. Całość zostaw na około 5 minut, a następnie przecedź bulion, dwukrotnie. Odcedź czosnek z bulionu i po raz trzeci przecedź cały bulion przez sito.
Mięso pokrój na nieco mniejsze kawałki. Liście pietruszki oraz posiekaną marchewkę i natkę pietruszki ułóż na dnie przygotowanego wcześniej naczynia.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.