Jeśli szukasz najlepszego przepisu na deser bez pieczenia, koniecznie wypróbuj te kubki Ferrero Rocher, smakują po prostu wyśmienicie. Ich przygotowanie nie jest wcale skomplikowane i poradzi sobie z nimi nawet zupełny nowicjusz.
Czekoladowe ciasteczka przełóż do blendera i drobno zmiksuj. Wlać trochę ciasteczek na dno 5 filiżanek i odłożyć 1 łyżkę stołową.
Do dużej miski wlać śmietanę, dodać cukier i Nutellę. Następnie ubijamy wszystko na sztywny krem, który przekładamy do rękawa cukierniczego. Następnie spryskaj nim foremki na ciasteczka.
Czekoladę drobno posiekać i zalać gorącą śmietanką. Następnie mieszaj, aż się rozpuści. Następnie przełóż je do rękawa cukierniczego i posmaruj kremem.
Włóż szklanki do lodówki i pozostaw czekoladowy ganache na 30 minut. W międzyczasie prażymy posiekane orzechy laskowe na suchej patelni na złoty kolor. Utwardzony ganache posyp prażonymi orzechami. Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i ekstrakt waniliowy i ubijamy na sztywną śmietanę, którą następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Spryskaj kremem prażone orzechy. Następnie posypujemy delikatnie pozostałymi ciasteczkami i na koniec dekorujemy filiżankę czekoladową praliną. Następnie możesz je natychmiast podać.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.