Niepieczone kubki Ferrero Rocher – Nie jadłaś jeszcze tak dobrych.

Niepieczone kubki Ferrero Rocher – proces przygotowania

Jeśli szukasz najlepszego przepisu na deser bez pieczenia, koniecznie wypróbuj te kubki Ferrero Rocher, smakują po prostu wyśmienicie. Ich przygotowanie nie jest wcale skomplikowane i poradzi sobie z nimi nawet zupełny nowicjusz.

Składniki:

  • ciasteczka czekoladowe – 75 g
  • orzechy laskowe – 30–40 g
  • praliny ferrero rocher – 5 szt

Krem z Nutellą

  • śmietana do ubijania 33% – 250 g
  • cukier – 1 łyżka
  • nutella – 1 czubata łyżka

Rozpuszczona czekolada

  • czekolada – 100 g
  • śmietana do ubijania 33% – 100 g

Krem waniliowy

  • śmietana do ubijania 33% – 200 g
  • cukier – 1 łyżka
  • ekstrakt waniliowy – do smaku

Przygotowanie

Czekoladowe ciasteczka przełóż do blendera i drobno zmiksuj. Wlać trochę ciasteczek na dno 5 filiżanek i odłożyć 1 łyżkę stołową.

Do dużej miski wlać śmietanę, dodać cukier i Nutellę. Następnie ubijamy wszystko na sztywny krem, który przekładamy do rękawa cukierniczego. Następnie spryskaj nim foremki na ciasteczka.

Czekoladę drobno posiekać i zalać gorącą śmietanką. Następnie mieszaj, aż się rozpuści. Następnie przełóż je do rękawa cukierniczego i posmaruj kremem.

Włóż szklanki do lodówki i pozostaw czekoladowy ganache na 30 minut. W międzyczasie prażymy posiekane orzechy laskowe na suchej patelni na złoty kolor. Utwardzony ganache posyp prażonymi orzechami. Do miski wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i ekstrakt waniliowy i ubijamy na sztywną śmietanę, którą następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.

Spryskaj kremem prażone orzechy. Następnie posypujemy delikatnie pozostałymi ciasteczkami i na koniec dekorujemy filiżankę czekoladową praliną. Następnie możesz je natychmiast podać.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!