Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/zdrowienapoziomie.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/skrypty/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/skrypty/domains/grazynkagotuje.pl/public_html/wp-config.php on line 106
Warning: Undefined array key "i" in /home/skrypty/domains/grazynkagotuje.pl/public_html/wp-content/plugins/etiso-ads/etiso-ads.php on line 210 Domowa Chałwa – Lepsza niż sklepowa. Pyszny słodki rarytas w kilka chwil – Strona 3 – GrazynkaGotuje.pl – Przepisy kulinarne
Domowa Chałwa – Lepsza niż sklepowa. Pyszny słodki rarytas w kilka chwil
132 606
3. By uformować chałwę, przekładamy masę na folię spożywczą i ciasno zwijamy. Masę można również przełożyć do pudełka lub formy.
4. Wkładamy nasz pakunek do lodówki przynajmniej na 1 godzinę. Wtedy miód będzie miał szansę stężeć, a składniki przejdą smakiem.
5. Chałwa jest już gotowa. Możemy ją podzielić na porcje i rozkoszować się jej smakiem. Smacznego 🙂
Podpowiedź: przed blendowaniem słonecznika i orzeszków arachidowych, możemy je uprzednio podprażyć na suchej patelni. Wtedy trzeba czekać, aż się wystudzą. Delikatnie podprażone ziarna nadadzą chałwie bardziej orzechowego smaku, lecz przypalone – gorzkiego.