Dietetyczka zdradziła mi przepis na pyszną bulionową zupę odchudzającą. Jem codziennie i chudnę.

Rosół z kości jest zwykle gotowany przez długi czas, ale nieco szybciej w szybkowarze. Tak więc czas gotowania rosołu wołowego waha się około 3-4 godzin, z kurczaka – 1,5-2 godziny.

Bardzo ważne jest, aby był to ekstrakt z kości, więc zupa jest przygotowywana z dodatkiem takich produktów jak: ocet, sok z cytryny, pomidorów i tak dalej. Dzielimy się dziś przepisem na dietetyczny rosół z kurczaka .

Składniki na rosół:

  • kości jednego kurczaka (najlepiej z kawałkami mięsa)
  • 1 cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 1 łodyga selera
  • 3 łyżeczki octu
  • 1 gałązka tymianku
  • 4 czarne kulki pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 1 cm imbiru, startego

Ten zestaw przypraw może się różnić w zależności od podstawy bulionu i preferencji smakowych. Zamiast kurczaka możesz wziąć kilogram lub półtorej kości wołowej na 4 litry. Nie można ignorować octu i przybliżonych proporcji (w tym przypadku składniki bulionu z kurczaka wystarczą na 3 litry).

Przed gotowaniem zalecamy pieczenie kości w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 220 stopni. Po pierwsze, sprawi to, że smak będzie bardziej wyraźny. Po drugie, rosół zyska piękny złoty kolor.

Dwa razy w tygodniu gotować własną zupę odchudzającą lub iść na botox? Wybór jest oczywisty. A utrata kilogramów jest nieunikniona! W jednej porcji bulionu (300 ml) jest tylko 84 kcal. Trzy porcje dziennie to zbyt mało dla osoby dorosłej, a 6 porcji to prawie 500 kcal dziennie.

I ostatnia rzecz : musisz wykluczyć z menu gluten, soję, mleko, konserwy i cukier. Proste rozwiązanie na utratę wagi, prawda?

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!