Jak jeść barszcz, aby szybko schudnąć? Szczegółowa instrukcja oraz przepis
89 306
Składniki:
olej słonecznikowy,
1 cebulę,
1 łodygę selera,
1 marchewkę,
1 paprykę,
1 cukinię,
1 buraka,
0,5 kapusty,
2-3 pasty pomidorowe,
14 szklanek wody przegotowanej,
soli do smaku,
zieleniny również do smaku
Sposób przyrządzenia:
Umyć i obrać cebulę, seler, marchew i buraki. Wszystko pokroić na cienkie plasterki i zetrzeć na grubej tarce. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż starte warzywa. Gdy się lekko podsmażą, dodaj pastę pomidorową.
Umyj kapustę i cukinię. Posiekaj warzywa i wrzuć do garnka, dodaj pieprz i wszystko zagotuj. Po ugotowaniu przełóż ugotowane warzywa na patelnię. Dodaj wcześniej przygotowane posiekane warzywa, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.