Gotowe w 15 minut – uwielbiam ten deser: Ciasteczka Be-Be z kremem budyniowym, które wszyscy uwielbiają.

Doskonały przepis na obłędnie pyszny deser bez pieczenia, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Na pewno zakochasz się w tym smaku!

Potrzebujesz:

  • 2 duże opakowanie ciasteczek BeBe
  • 1 masa:
  • 250 g twarogu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 500 ml schłodzonego mleka
  • 2 opakowania waniliowego puddingu na zimno
  • 2 masa:
  • 400 ml śmietany kremówki + 2 fixy do bitej śmietany
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • odrobina mleka do namoczenia ciasteczek

Lukier: 

  • 160 g czekolady
  • 200 ml śmietany 30%

Przygotowanie:

W jednej misce wymieszaj twarożek z cukrem pudrem na gładką masę. W drugiej misce ubij śmietanę  30 % z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i fixem, a w trzeciej misce za pomocą np. elektrycznej trzepaczki ubij mleko z puddingiem i cukrem waniliowym.

Twaróg wymieszaj z puddingiem. Mały głębszy talerz lub foremkę o wymiarach 26 x 20 cm przykryj papierem do pieczenia. Na jej spód wyłóż herbatniki namoczone delikatnie mlekiem.

Wlej masę twarogową na ciastka i wygładź powierzchnie, ponownie ułóż herbatniki i skrop mlekiem. Posmaruj bitą śmietaną i wstaw do lodówki.

Na koniec deser możesz posypać startą czekoladą, kakao lub polać tym z prostym lukrem. Śmietanę podgrzej i rozpuść w niej czekoladę, mieszaj do uzyskania gładkości.

Polej nią  wierzch deser i pozwól mu się zestalić. Możesz również udekorować kawałkami bananów czy wiórkami kokosowymi. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!