Unikatowy przepis na wyborne mięso, który pokochasz już po pierwszym przygotowaniu.

Przepis na mięso rozpływające się w ustach!

Czy istnieje przepis idealny na mięso na ciepło jak i na zimno? Oczywiście, że tak! W dodatku takie mięso zachwyci każdego gościa podczas rodzinnego, niedzielnego obiadu. Niepotrzebne są wielkie umiejętności. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją.

Potrzebne składniki:

  • 100 mililitrów wody,
  • 100 mililitrów sosu sojowego,
  • 2 kilogramy mięsa, np. wieprzowina, łopatka,
  • sól,
  • sok z połowy cytryny,
  • 25g przyprawy do marchewki po koreańsku (smak dość specyficzny, można zastąpić ulubioną przyprawą).

Wykonanie:

Nalej wodę do miseczki, dodaj sól, sok z połowy cytryny, sos sojowy i wybraną przyprawę. Zmieszaj ze sobą widelcem. Umyj mięso i włóż do czystej torebki foliowej lub specjalnego rękawa. Dodaj marynatę i rozprowadź po mięsie. Włóż do miski, aby nic się nie wylało. Wkładamy zamarynowane mięso do lodówki na jeden dzień.

W wolnej chwili warto przemieszać ponownie mięso z marynatą w woreczku. Następnego dnia należy wyjąć mięso i owinąć je grubszą nitką. Następnie mięso należy włożyć ponownie do rękawa lub można owinąć szczelnie folią spożywczą.

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, pieczemy przez 2h 30min. Wyjmujemy z piekarnika. Możemy zjeść na ciepło lub wkładamy do lodówki najlepiej na jeden dzień. Usuwamy nitki i kroimy na plastry. Niebo w gębie!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!