Ten przepis jest pyszny, szybki i łatwy w wykonaniu – idealny przepis na rodzinny obiad.
5 359
Zrób kotlety z cukinii, ścierając na tarce ser i cukinię. Użyj do tego celu średniego oczka. Uwaga: Odsącz nadmiar wody z masy cukiniowej.
Następnie zetrzyj cebulę na tarce o drobnych oczkach. Następnie posiekaj koperek. Na koniec połącz wszystkie składniki (jajko, bułkę tartą i przyprawy). Całość dobrze wymieszać.
Z masy formować ręcznie małe placuszki i kłaść je na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na średnim ogniu.
Po zrumienieniu się kotletów warto, abyś przykrył patelnię na około 1 minutę, a następnie dokładnie ugotował danie.
Aby wchłonąć nadmiar tłuszczu, przed podaniem przełóż kotlety na kawałek papierowego ręcznika. Ciesz się daniem! Smacznego!