Ciasto z malinami i jogurtem – Tak dobrego i zarazem szybkiego ciasta jeszcze nie jadłaś.

Ciasto z malinami i jogurtem – procedura przygotowania

Dziś przyjrzymy się przepisowi na lekkie i niesamowicie dobre ciasto, które świetnie sprawdzi się zarówno na urodziny, jak i inne uroczystości. Jednak Twoja rodzina i przyjaciele będą zachwyceni, jeśli przygotujesz to po prostu dla zabawy. Zobaczysz, że zasmakuje całej rodzinie i nie potrzeba do tego żadnych szalonych składników.

Składniki

  • maliny – 700 g
  • jogurt kremowy – 600 g
  • śmietana – 200 g
  • śmietana do ubijania – 200 ml
  • biała czekolada – 200 g
  • żelatyna – 20 g
  • biszkopty – 1 opakowanie
  • syrop cukrowy – według uznania

Przygotowanie

Żelatynę wsypać do filiżanki z kilkoma łyżkami wody i wymieszać. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu wraz z bitą śmietaną. Gdy trochę ostygnie, wymieszaj go z żelatyną. Następnie włóż mieszaninę do lodówki na 1 godzinę, aby zgęstniała.

Następnie weź krem ​​​​czekoladowy i wymieszaj go. Dodać jogurt i ponownie dokładnie wymieszać. Maliny odłożyć do dekoracji, a resztę wymieszać z masą.

Formę o średnicy 21 cm wyłóż folią spożywczą, a spód i boki rozsmaruj biszkoptami lekko nasączonymi syropem. Teraz wylej krem ​​na biszkopt. Przykryj folią i przechowuj w lodówce do następnego dnia. Unieś ciasto wraz z folią pod spodem, połóż je na talerzu i delikatnie zdejmij folię spożywczą. Udekoruj powierzchnię ciasta bitą śmietaną i malinami.

Twoja rodzina i goście będą zachwyceni, a Ty nie będziesz miał prawie nic do roboty z tym ciastem. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!