Najszybsze ciasto Milky Way bez pieczenia. Ciasto smakuje bosko. Odkryłam genialny przepis, poradzi sobie z nim każdy.

Idealne ciasto dla wszystkich, którzy nie lubią lub nie mają czasu piec. Dodatkowo przygotowanie jest na tyle proste, że możecie je zrobić wspólnie z dziećmi. Będą zachwycone, że mogą pomóc i delektować się później jego niesamowitym smakiem!

Potrzebujesz:

  • Blacha o wymiarach 20 x 42 cm
  • 180 ml mleka
  • 130 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 250 g miękkiego masła
  • 250 g mleka w proszku
  • około 45 sztuk czekoladowych biszkoptów

Polewa:

  • 200 g czekolady
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Do garnka wlej mleko i zagotuj z cukrem, cały czas mieszaj.

Następnie odstaw z kuchenki i pozostaw do ostygnięcia. Miękkie masło ubij za pomocą miksera.

Stopniowo dodaj i ubijaj mleko z cukrem. Gdy masa jest dobrze wymieszana, stopniowo dodaj mleko w proszku, kontynuuj ubijanie. Krem jest gotowy. Teraz ułóż biszkopty na dnie blachy i nałóż na nie część kremu.

Ponownie ułóż warstwę ciastek i i nałóż kolejną warstwę kremu. Ostatnią warstwą będą ponownie herbatniki, a później polej deser polewą czekoladową. Aby ją przygotować włóż masło do garnka, rozpuść i dodaj połamaną czekoladę.

Masa musi być gładka i zwarta.

Przechowuj deser w lodówce przez całą noc, aby warstwy się połączyły. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!