W dużej misce ubij 3 jajka ze szczyptą soli i 12 łyżkami cukru przez minutę. Dodaj 12 łyżek oleju, 12 łyżek mleka, startą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny. Wymieszaj wszystko dokładnie. Dodaj 12 łyżek mąki pszennej uniwersalnej oraz 1 łyżkę proszku do pieczenia. Mieszaj, aż masa będzie gładka i bez grudek. Przelej masę do przygotowanej formy do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 35 minut, aż ciasto będzie złociste i sprężyste.
W rondlu wymieszaj 100 ml skondensowanego mleka, 100 ml śmietany kremówki i 150 g skondensowanego mleka. Podgrzewaj na średnim ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając. Gdy ciasto się upiecze, wyjmij je z piekarnika i nakłuj widelcem na całej powierzchni. Polej przygotowaną mieszanką i wstaw ciasto do lodówki na 10 minut, aby dobrze nasiąkło. Ubij 200 ml śmietany kremówki z 4 łyżkami cukru przez 2 minuty, aż śmietana będzie sztywna.
Dodaj 1 łyżkę serka śmietankowego i delikatnie wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i nałóż na wierzch ubitą śmietanę z serkiem śmietankowym. Posyp ciasto cynamonem w proszku.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.