Ugotuj jabłko z liściem laurowym a nie będziesz potrzebować drogich preparatów: Fantastyczny naturalny lek na ogólny stan zdrowia.

Ten przepis to naprawdę mały skarb, zachowaj go dobrze!

Jabłko i liść laurowy – Dwa składniki, które są powszechnie stosowane w kuchni i wiele osób nie ma pojęcia, jaką moc leczniczą mają razem.

Liści laurowych używa się głównie do przyprawiania różnych sosów i zup. Ale może zrobić znacznie więcej. W połączeniu z jabłkiem poprawia wzrok, łagodzi stany zapalne i łagodzi ból. Regularne spożywanie tego napoju łagodzi stany zapalne stawów. Reguluje także krążenie krwi. Pomaga na migreny.

Wzmacnia układ odpornościowy. Pomaga zwalczać choroby układu oddechowego.

Jabłko zawiera przeciwutleniacze o działaniu przeciwzapalnym. A herbata ta jest również bogata w witaminę C, dlatego jest również doskonała na grypę i przeziębienie.

Dzięki zawartemu w skórce rozpuszczalnemu błonnikowi pektynowemu bardzo skutecznie obniża zły cholesterol. Dlatego jabłka nie należy obierać. Pijąc ten napój wzmocnisz także swoje serce. Liść laurowy pomaga zwalczać choroby serca, zmniejsza stres i ciśnienie krwi.

Badanie przeprowadzone na Uniwersytecie Nauk Medycznych w Iranie wykazało, że liście laurowe pomagają redukować tkankę tłuszczową i leczyć kamienie nerkowe. Napój ten nadaje się również dla diabetyków oraz jako profilaktyka przeciw cukrzycy , gdyż reguluje poziom cukru we krwi. Kolejną zaletą tego napoju jest to, że spowalnia starzenie się komórek. Jest bardzo korzystny przy astmie, zapaleniu oskrzeli, a także poprawia funkcjonowanie mózgu.

Przygotowanie napoju

Potrzebujemy:

  • 3 liście laurowe (Zawsze używaj suszonego liścia laurowego, ponieważ świeże liście mogą być toksyczne.)
  • 1 jabłko
  • 1 litr wody
  • opcjonalnie: cynamon i miód

Przygotowanie:

Najpierw dokładnie umyj jabłko. Następnie kroimy go na 4 części i usuwamy rdzeń. Pokrój na mniejsze kawałki. Wlej wodę do garnka i pozwól jej się zagotować. Następnie dodać liść laurowy, cynamon i gotować 5 minut.

Na koniec dodać jabłko, zdjąć z pieca i pozostawić pod przykryciem na 10 minut. Gotowy napój przecedzić przez sito, dodać miód i pić rano na czczo lub wieczorem przed pójściem spać. Ale nigdy nie dłużej niż 2 tygodnie, potem trzeba zrobić sobie przerwę.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!