Roladki z szynką, serem i przyprawami – Mój przepis na wszystkie okazje.

Roladki z szynką, serem i przyprawami – procedura przygotowania

Roladki to szybka przekąska, która napełni Cię i zachwyci Twoje kubki smakowe. Danie jest chrupiące na powierzchni, a dzięki roztopionemu serowi miękkie w środku. Można go także przygotować w 15 minut.

Składniki

  • mozzarella – 150 g
  • szynka – 250 g
  • jajka – 3 szt
  • bułka tarta – 120 g
  • parmezan – 40 g
  • mąka pszenna – 120 g
  • oregano – do smaku
  • czarny pieprz – do smaku
  • curry – do smaku
  • sól dla smaku
  • olej – 400 ml

Przygotowanie

Ułóż dwa plasterki szynki jeden na drugim, na nich połóż plaster sera, posyp oregano. Zwiń składniki i kontynuuj w ten sposób, aż uzyskasz składniki. Roladki przełóż do miski i włóż do zamrażarki na 25 minut. Uwaga: Zamrożenie zapobiegnie wyciekaniu nadzienia z bułek podczas smażenia.

W misce ubić jajka z czarnym pieprzem, przyprawą curry i solą, a w drugiej misce wymieszać mozzarellę z tartym parmezanem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, w której panierujemy bułki, następnie wbijamy je w roztrzepane jajka i na koniec panierujemy w bułce tartej posypanej parmezanem.

Smaż bułki na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty, aż będą złociste. Uwaga: Aby uzyskać najlepsze rezultaty, upewnij się, że olej jest gorący, a rolka jest całkowicie zanurzona.

Po usmażeniu ułóż bułeczki na białej serwetce, aby wchłonęły nadmiar tłuszczu i podawaj z ketchupem lub innym ulubionym dipem.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!