Zepsuty Kikut to ciasto, które można przygotować bez większego trudu, a jego wypiek nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Jego lekkość i wyjątkowy smak sprawiają, że trudno oprzeć się pokusie, by nie sięgnąć po kolejny kawałek.
Rozpocznij od ubicia dwóch jajek z szklanką cukru w misce, używając trzepaczki. Następnie do mieszanki dodaj swój ulubiony dżem, jogurt lub kefir, mąkę i sodę, mieszając dokładnie do momentu uzyskania jednolitej masy.
Przygotuj blachę do pieczenia, smarując ją odrobiną margaryny, i wlej do niej ciasto. Możesz zdecydować się na jedno duże ciasto lub dwa mniejsze, pamiętając, aby ostatecznie podzielić je na cztery części. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, pozwól mu całkowicie ostygnąć, a następnie przekrój na cztery równe części.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.