Przepisy kulinarne W 30 minut do kulinarnej perfekcji: Jak połączyć kakao, mascarpone, śmietanę i czekoladę, aby stworzyć deser, o jakim zawsze marzyłeś. On sty 24, 2024 11 171 Oto przepis na Crying Cake, deser godny uwagi każdego miłośnika słodkości. Sekretem tego wspaniałego ciasta jest wilgotny biszkopt z aromatycznym kakao, który zachwyci swoim apetycznym wyglądem. Składniki potrzebne do przygotowania: Jajka: 2 sztuki Kakao: 10 g Olej: 60 ml Cukier: 80 g Cukier waniliowy: 1 opakowanie Mąka: 140 g Proszek do pieczenia: 1 opakowanie Mleko: 60 ml Na krem: Cukier waniliowy: 2 torebki Śmietana 30%: 400 ml Mascarpone: 250 g Cukier: 80 g Do nasączenia biszkoptu: Mleko: 80 g Kakao: 1 łyżeczka Dla polewy czekoladowej: Śmietana 30%: 200 ml Czekolada: 100 g Instrukcje przygotowania: Ubij jajka, dodaj do nich mleko i olej, a następnie dokładnie wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki ciasta i ponownie wymieszaj. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Wymieszaj kakao z gorącym mlekiem i polej nim upieczony biszkopt, następnie pozostaw do ostygnięcia. Przygotowanie kremu: Ubij śmietanę z mascarpone, cukrem zwykłym i waniliowym. Nałóż krem na ostudzone ciasto i odstaw w chłodne miejsce na 10 minut. Przygotowanie polewy: Rozłam czekoladę i rozpuść ją w gorącej śmietanie. Polej ciasto przygotowaną polewą czekoladową i odstaw do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie deser jest gotowy do podania. Życzę smacznego!