Składniki na nadzienie makowe:
Przygotowanie nadzienia makowego: Wlej mleko do garnka i zagotuj. Następnie wsyp mak i mieszaj do zgęstnienia. Dodaj cukier, cynamon, skórkę z cytryny lub goździki. Możesz też zagęścić masę tartym piernikiem dla dodatkowego aromatu.
Jak zrobić nadzienie dżemowe: Nadzienie z dżemu jest proste. Do domowego dżemu nic nie trzeba dodawać, ale kupny czasem trzeba rozrzedzić rumem lub letnią wodą. Dodaj mielony cynamon, skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Na ciasto potrzebujesz:
Na nadzienie twarogowe:
Przygotowanie ciasta: Ubij jajka z cukrem w dużej misce. W osobnej misce wymieszaj mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia, a następnie połącz z ubitymi jajkami. Dla nadzienia twarogowego wymieszaj twarożek, cukier, budyń i mleko. Piekarnik nagrzej do 180°C. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylej 2/3 ciasta. Rozprowadź równomiernie nadzienie twarogowe.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.