Zwłaszcza w chłodniejsze dni zupa ta jest doskonałym sposobem na rozrywkę i jednoczesną rozgrzewkę. Przygotuj prawdziwego ziemniaka z pachnącym koperkiem.
Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż cebulę na brązowo – zajmie to około 4 minut. Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i dodaj do garnka. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Marchewkę również obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do garnka i mieszamy. Następnie ogórki pokroić na małe kawałki i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Warzywa zalewamy bulionem i do zupy dodajemy drobno posiekany koperek. Teraz posolić zupę, wszystko wymieszać i przykryć garnek pokrywką. Gotuj zupę ziemniaczaną przez 12-15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Po tym czasie do zupy dodać śmietanę i wymieszać zupę. W misce wymieszaj 100 ml bulionu warzywnego z łyżką mąki i dodaj do zupy. Ziemniaka doprawiamy 2-3 łyżkami ogórka kiszonego i na koniec doprawiamy. Dzięki wcześniejszemu dodaniu mąki do bulionu w zupie nie będzie grudek. Im więcej mąki dodasz, tym gęstsza będzie zupa.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.