Smaczna, efektowna przystawka w kształcie grzybków. Każdy mnie pyta o ten przepis.

Pomysł, który oczaruje wszystkich miłośników grzybów!

Kilka składników i zaledwie odrobina pracy odwdzięczy się w postaci wyśmienitej przystawki, od której trudno oderwać wzrok! Spróbuj, a z pewnością zachwycisz się jej fantastycznym smakiem!

Co potrzeba:

  • ser twarogowy (125 g)
  • jajka (3 szt.)
  • marynowane grzyby (250 g)
  • ogórek zielony (1 szt.)
  • czosnek (1 – 2 ząbki)
  • majonez (1 – 2 łyżki)
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:

Ugotować jajka na twardo, poczekać aż ostygną i zetrzeć na drobnej tarce razem z serem. Doprawić solą. Wycisnąć czosnek na prasce i dodać majonez, a następnie dokładnie wymieszać.

Ogórka pokroić w plastry i obrać pieczarki, usuwając z nich nóżkę (tak, by w kapeluszu pojawiło się małe wgłębienie).

Łyżkę powstałej wcześniej masy zwinąć w kulkę. Uformować ją na podłużny walec, tworząc nóżkę grzyba, a następnie położyć ją na plastrze ogórka.

Przykryć powstałą w ten sposób nóżkę kapeluszem pieczarki. Wyłożyć talerz sałatą, nacią pietruszki lub innymi ziołami dla ozdoby, a następnie powstałe grzybki umieścić na talerzu. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!