Aby przysmak był delikatny, polewa się go słodkim sosem mleczno-jajecznym. Te delikatne i rozpływające się w ustach ciasto pokocha cała rodzina. A jego niezwykłym wyglądem będą zachwyceni wszyscy Twoi goście.
Rodzynki namocz w gorącej wodzie przez 5 minut. Jabłka umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Rodzynki odcedź i wymieszaj z jabłkami, dodaj cynamon.
Rozpuść masło i połącz z olejem słonecznikowym. Posmaruj blachę do pieczenia masłem i wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto rozmroź. Rozłóż jeden arkusz, posmaruj mieszanką oleju i posmaruj nadzieniem. Złóż ciasto tworząc z niego akordeon – jak na zdjęciu poniżej. Przełóż na blachę do pieczenia.
Powtórz procedurę dla wszystkich arkuszy. Powinnaś otrzymać około 6 harmonijek. Posmaruj ciasta pozostałym olejem i włóż deser do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut.
Aby zrobić sos, połącz jajka, cukier, wanilinę, proszek do pieczenia i skrobię. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając masę trzepaczką. Polej nim ciasto i wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.