Na sos:
Przygotowanie:
Zdejmij skórę z ud kurczaka, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przyprawy i oliwę wymieszaj w małej miseczce. Natrzyj mięso przygotowaną marynatą. Podgrzej patelnię i ułóż na niej przygotowane mięso. Smaż na średnim ogniu przez 5 – 7 minut, a w międzyczasie przygotuj sos.
Cebulę umyj i pokrój. Dodaj do miski pół szklanki wody, śmietanę, musztardę i dobrze wymieszaj trzepaczką. Dodaj resztę wody i ponownie wymieszaj. Na patelni obróć udka kurczaka na drugą stronę, ponownie smaż przez około 7 minut. Jeśli są już dobrze podsmażone, wyjmij je z patelni na talerz.
Na patelnię włóż teraz masło, rozpuść, dodaj pokrojoną w plasterki cebulę, zmiażdżony czosnek i chwilę podsmaż, ciągle mieszając. Teraz wlej śmietanową mieszankę na patelnię. Następnie dodaj posiekane zioła. Wsyp parmezan i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Teraz włóż ponownie mięso na patelnię, przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Po tym czasie odwróć udka na drugą stronę i duś jeszcze przez chwilę.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.