Roladki z kurczaka nadziewane serem i cukinią. Doskonały przepis na obiad.
697
Wyśmienite faszerowane piersi z kurczaka, które smakują tak niesamowicie, że będziesz je regularnie przygotowywać. Roladki są soczyste i pełne pysznych smaków.
Składniki:
500 g piersi z kurczaka
Farsz:
200 g sera topionego (dałam serek śmietankowy)
1/2 cukinii
100 g cheddaru
5 + 5 g soli
3 + 3 g mielonego czarnego pieprzu
3 jajka
150 g mąki pszennej
20 ml oleju roślinnego
Przygotowanie:
Do miski dodaj jajka, sól, czarny pieprz. Ubij trzepaczką. Pokrój kurczaka poziomo na cienkie plasterki.
Plastry kurczaka przykryj folią. Postukaj w twardą powierzchnię tłuczkiem. Zetrzyj cukinię w misce.
Roztopiony ser wycisnąć widelcem w misce. Dodaj cukinię i starty cheddar. Następnie dodaj czarny pieprz i sól. Dobrze wymieszaj łyżką.
Rozłóż masę serową na kawałku mięsa. Zwijamy się i przecinamy na pół. Namocz bułkę w mieszance jajecznej. Następnie dokładnie obtocz w mące.
Ponownie zawijamy bułkę w jajku. Smażyć na złoto z każdej strony na oleju. Następnie możemy podać chrupiący przysmak.