Ten przepis pokaże Ci, jak zrobić własne Rafaello, używając tylko 4 składników.

Każdy zna białe kulki Rafaello. Często kojarzą się one z pyszną kokosową posypką, chrupiącymi wafelkami, rozpływającym się kremem i chrupiącymi wafelkami.

Pokażę, jak prosto można je zrobić w domu. Potrzebne są tylko 4 składniki, a Ty będziesz mieć 30 minut wolnego czasu. Do dzieła!

Składniki:

  • Wiórki kokosowe 50g
  • 1 opakowanie wafli
  • Migdały
  • 100g biała czekolada

Sposób przygotowania:

Najpierw zalej migdały wrzątkiem. Pozostaw skórkę na 5 minut do wyschnięcia. Możesz również użyć wałka do ciasta, aby rozdrobnić wafle.

Czekoladę można roztopić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Zachowaj 3 łyżki czekolady na później. Pozostałą część dodaj do zmielonych wafli i dobrze wymieszaj.

Z masy uformuj kulki i umieść w nich po jednym migdale. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce na 20 minut.

Po upływie tego czasu obtoczyć każdą z nich w czekoladzie i wiórkach kokosowych.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!