Obłędny smak. Tak przygotowane pomidory mogę jeść codziennie – Zaskoczę Cię tym przepisem
7 327
Chcemy podzielić się z Tobą tym przepisem ,abyś mógł zaskoczyć swoich bliskich tą super przekąską. Przygotowanie zajmuję niewiele czasu, będzie również idealnym dodatkiem do posiłku na każdy dzień.
Te niezwykle smaczne pomidory zrobią furorę na świątecznym stole ,oraz na imprezach ze znajomymi .Każdy będzie prosił o przepis, jest bardzo prosty .
Składniki:
2 kg pomidorów
2 papryki
2 główki czosnku
60 gram pietruszki
100 gram cukru ( 6,5 łyżki stołowej )
2 łyżki soli
60 ml octu
60 ml oleju roślinnego
Przygotowanie:
Pomidory myjemy, usuwamy łodygi, kroimy w plastry i przekładamy do czystego słoika. Usuwamy nasiona z papryki i również kroimy w plastry, obieramy czosnek i siekamy na większe kawałki, siekamy pietruszkę. Składniki przekładamy do blendera. Dodajemy olej, sól, ocet oraz cukier. Blendujemy by uzyskać gładką konsystencję.
Zblendowaną masę wlewamy do pomidorów, zakręcamy i potrząsamy by równomiernie się rozprowadziły. Po ostygnięciu słoik stawiamy do góry nogami i trafia lodówki na co najmniej 1 dzień.
Po tym czasie pomidory są gotowe do spożycia. Świętnie sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych, pierogów, kopytek oraz wielu innych dań. Smacznego!