Najlepiej Zrobić Od Razu Podwójną Porcję, Ponieważ Znikają Jak Świeże Bułeczki. Sprawdzony Przepis Na Zdrowe I Dietetyczne Naleśniki.

Przepis znalazłam w internecie, ale początkowo trudno było mi uwierzyć w to, że naleśniki wychodzą zdecydowanie lepsze od tych klasycznych.

Spróbowałam i efekty były zaskakujące – cała rodzina je pokochała, a dzieci nie chcą już innych. Są wyjątkowo smaczne, a przede wszystkim zdrowe oraz szybkie w przygotowaniu. 

Przygotuj:

  • 2 jajka
  • 113 g chudego twarogu
  • 113 g płatków owsianych
  • esencja waniliowa (do smaku)

Dodatkowo:

  • dowolne owoce
  • miód
  • cukier puder
  • wiórki kokosowe
  • kwaśna śmietana

Sposób wykonania:

Płatki owsiane (najlepiej zmielone) wymieszaj z resztą składników na jednolitą masę. Smaż naleśniki na teflonowej patelni z obu stron, aż uzyskają złoty kolor.

Możesz dodać odrobinę oleju, ale raczej nie będzie to konieczne. Ciasto rozkładaj równomiernie na powierzchni patelni lub w otworach (jeżeli używasz specjalnej patelni).

Gotowe naleśniki można posypać cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi, podawać z owocami i kwaśną śmietaną (ew. jogurtem) lub polać miodem albo syropem klonowym, który szczególnie uwielbiają dzieci.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!