To niebanalny przepis na święta i nie tylko. To prosta rolada idealna na świąteczny stół. Może przybierać różne warianty z mięsem lub bez.

Łatwa i delikatna rolada w dwóch wersjach z mięsem lub bez – zawsze wychodzi pyszna – mój numer jeden wśród dań na święta i na co dzień

 Wyśmienita, miękka rolada to ulubione danie całej rodziny. Nie używamy do niej dodatkowych składników po prostu jemy jeszcze ciepłą bezpośrednio po przygotowaniu. Może być ona zarówno wybornym daniem świątecznym jak i potrawą codzienną, zawsze jest smaczna.

 

Potrzebne składniki:

  • masło – 70 g
  • lekko czerstwe, większe rogaliki – dwie lub trzy sztuki
  • jaja – dwie sztuki
  • mleko (do zamarzania rogali)
  • czosnek – dwa ząbki
  • przyprawy: natka pietruszki, gałka muszkatołowa, pieprz czarny mielony, bazylia, szczypior, majeranek, vegeta, oliwki, ocet spirytusowy, sól –  dodaj w zależności od własnych upodobań
  • cebula – jedna sztuka
  • kawałki mięsa lub szynki (nie są konieczne)
  • woreczki spożywcze przystosowane do gotowania
  • torebeczki foliowe

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!