Na wstępie osusz karkówkę ręcznikiem papierowym, a potem mięso pokrój na dowolne kawałki.
Na blasze do pieczenia układaj plastry mięsa, dodaj posiekaną cebulę, sól, czarny pieprz i całość rękoma dokładnie wymieszaj.
Polej mięso oliwą z oliwek, wymieszaj i równomiernie rozłóż na blasze. Obierz, umyj ziemniaki i pokrój je w cienkie plasterki, a potem przełóż do miski.
Ziemniakom dodaj sól i pieprz, a następnie wymieszaj. Układaj ziemniaki na mięsie.
Ser zetrzyj na grubej tarce i posyp nim ziemniaki. W misce połącz musztardę, jogurt i majonez, mieszając łyżką.
Sos rozprowadź na ziemniakach. Blachę przykryj mokrym pergaminem i folią aluminiową.
Piecz w piekarniku przez 60-70 minut w temperaturze 210-220°C. Ogórki obierz, pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski.
Dodaj pokrojone pomidory, cebulę, awokado i posiekany szpinak.
W oddzielnej misce połącz olej, czosnek, sok z cytryny, sól i czarny pieprz, a następnie całość wlej do miski z sałatką i wymieszaj.
Po upływie czasu pieczenia, wyjmij mięso z piekarnika, zdejmij papier i folię, a potem piecz jeszcze przez 20-30 minut w temperaturze 210 stopni.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.