Wyłącz piekarnik – Ta biszkoptowa rolada bez pieczenia podbiła serca wszystkich gospodyń domowych.

Prosta i niezwykle smaczna rolada z malinami, która jest doskonałym wyborem do porannej kawy lub popołudniowej herbaty. U nas ten przysmak przygotowuję na każdą okazję.

Składniki:

  • 200 ml mleka
  • długie biszkopty 300 g

Krem:

  • 2 jajka
  • 50 g granulowanego cukru
  • 10 g cukru waniliowego
  • 80 g skrobi kukurydzianej
  • 500 ml mleka
  • 150 g masła
  • 300 g malin

Do dekoracji:

  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g czekolady
  • 100 g malin
  • 5 g mięty

Przygotowanie:

Biszkopty maczać jeden po drugim w mleku. Na stole kładziemy folię spożywczą i układamy na niej nasączone biszkopty.

W osobnej, głębszej misce ubij mikserem miękkie masło. Do rondelka dodać jajka i cukier.

Następnie dodaj cukier waniliowy i skrobię. Wlać część mleka i ubić trzepaczką.

Do masy wlewamy resztę mleka i mieszamy. Przenieś zapiekankę do pieca i mieszaj, gotując, aż krem ​​zgęstnieje.

Pozwól kremowi ostygnąć. Do miski z masłem dodać połowę schłodzonej śmietanki i ubić mikserem.

Następnie dodać pozostałą śmietanę i ubić. Krem rozsmarować na biszkoptach i ułożyć na wierzchu maliny.

Rozwałkuj biszkopty ze śmietaną. Wkładamy na godzinę do lodówki.

Dodaj śmietanę do osobnej miski. Dodaj cukier puder i ubij śmietankę mikserem.

Roladę posmarować bitą śmietaną. Na wierzchu stworzymy wzory z roztopionej czekolady.

Następnie układamy maliny. Na koniec ułóż kilka listków mięty i podawaj.

Możemy podawać. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!