Najlepsze przepisy na pasty warzywne, które przygotujesz w kilka minut: Najlepszy sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw.

Zdrowe, niesamowicie smaczne i proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasze najlepsze przepisy na domowe pasty, które napełnią Cię sytością i dodadzą energii.

Pasta z marchwi

Składniki:

  • 100 g drobno startej marchwi
  • 125 g twarogu
  • 50 g startej mozzarelli
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • Kilka kropli oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • Czarny mielony pieprz
  • Sól

Przygotowanie:

Marchew wymieszać z twarogiem, mozzarellą, śmietaną i doprawić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny a na końcu pieprzem i solą. Podawać posypane szczypiorkiem.

Pasta z buraków

Składniki:

  • 1 mniejszy burak, wstępnie ugotowany w skórce i ostudzony
  • 1 słoik twarogu
  • Koło pora
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

Zetrzyj buraki i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

Pasta z szynki z jogurtem

Składniki:

  • 270 g szynki
  • 15 g dymki – zielona część
  • 15 g selera
  • 35 g ogórków kiszonych
  • 50 ml kiszonych ogórków
  • 95 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy

Przygotowanie:

Pokrój ogórki, cebulę i seler. Pokrój szynkę w ten sam sposób i umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym. Blendujemy na gładką masę (lub do odpowiedniej dla nas konsystencji).

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!