Najlepsze przepisy na pasty warzywne, które przygotujesz w kilka minut: Najlepszy sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw.
5 912
Zdrowe, niesamowicie smaczne i proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasze najlepsze przepisy na domowe pasty, które napełnią Cię sytością i dodadzą energii.
Pasta z marchwi
Składniki:
100 g drobno startej marchwi
125 g twarogu
50 g startej mozzarelli
1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
Kilka kropli oliwy z oliwek
½ łyżeczki soku z cytryny
Czarny mielony pieprz
Sól
Przygotowanie:
Marchew wymieszać z twarogiem, mozzarellą, śmietaną i doprawić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny a na końcu pieprzem i solą. Podawać posypane szczypiorkiem.
Pasta z buraków
Składniki:
1 mniejszy burak, wstępnie ugotowany w skórce i ostudzony
1 słoik twarogu
Koło pora
Szczypta soli
Przygotowanie:
Zetrzyj buraki i wymieszaj z pozostałymi składnikami.
Pasta z szynki z jogurtem
Składniki:
270 g szynki
15 g dymki – zielona część
15 g selera
35 g ogórków kiszonych
50 ml kiszonych ogórków
95 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki musztardy
Przygotowanie:
Pokrój ogórki, cebulę i seler. Pokrój szynkę w ten sam sposób i umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym. Blendujemy na gładką masę (lub do odpowiedniej dla nas konsystencji).