Można go używać jako bazy do wielu potraw: Z tego przepisu można zrobić domowy serek śmietankowy.
1 614
Serek o smaku bazylii posypany orzechami
Jak szybko zrobić serek śmietankowy? Wydaje się to niemożliwe, prawda? Wcale nie! Jest to szybki przepis, który można wykorzystać jako śniadanie, przekąskę lub lunch. Zacznijmy od składników.
Oto rzeczy, których będziesz potrzebować:
1 serek śmietankowy
Kilka orzechów włoskich
szczypta soli
1 łyżka masła
Świeże liście bazylii
Zaczynamy! Zabierajmy się do pracy!
Przygotuj masło. Najlepiej jest wyjąć masło z lodówki i pozostawić je do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Lepiej jest wymieszać wszystkie składniki, gdy masło jest miękkie. Weź serek śmietankowy i dużą łyżkę masła. Połącz serek z masłem.
Drobno posiekaj świeżą bazylię. Bazylia nada serkowi kremowemu mocniejszy smak. Następnie posiekaj orzechy włoskie. Dopraw solą. Połącz wszystkie składniki w misce. Połączyć wszystkie składniki z serem. Mieszanka powinna być jednolita.
Teraz nadszedł czas na przygotowanie naszej zdrowej przekąski. Do tego kroku potrzebny jest papier do pieczenia. Weź kawałek papieru do pieczenia i rozwałkuj go. Rozłóż na nim zawartość swojej miski. Później zawiń w niego ser. W ten sposób powstanie wąska rolka. Teraz czas przejść do ostatniego kroku.
Ser powinien być przechowywany w lodówce przez co najmniej trzy godziny. Po schłodzeniu sera łatwiej będzie go kroić. Można go pokroić w plastry i wykorzystać jako składnik kanapek lub jako przekąskę śniadaniową.