Dania z piekarnika to najlepszy sposób na prosty i szybki obiad: Zapiekanka mięsno – ziemniaczana.

Która gospodyni nie marzy o tym aby przygotowanie obiadu trwało mniej niż 20 minut? Rozwiązaniem na to jest przygotowanie obiadu prosto z piekarnika. Prezentujemy prosty przepis na danie pełne smaku.

Do przygotowania tego dania możemy wykorzystać każdy rodzaj mięsa, które aktualnie znajdziemy w naszej lodówce. Może to być zarówno wieprzowina, wołowina jak i mięso drobiowe. Dzięki zastosowanemu procesowi gotowania nasze mięso będzie miękkie i delikatne.

Aby przygotować mięso z ziemniakami i serem potrzebujesz:

  • 800 g ziemniaków
  • jedną cebulę
  • 100 g twardego żółtego sera
  • 700 g mięsa wieprzowego
  • jedną łyżkę musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • mielony czarny pieprz, sól oraz olej słonecznikowy do smaku

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!