Niskokaloryczne, smaczne, zdrowe: Słodycze bez pieczenia, zaledwie w 20 minut. Przepis.

Pozostałości z naszych szafek możemy w idealny sposób wykorzystać do tej przekąski. Będzie idealna dla gości i do codziennej konsumpcji. Zadowoli każdego łasucha. Można ją przygotować z ulubionych składników i nie jest droga! Wystarczy kilka podstawowych składników i gotowe!

Przygotowanie jest bardzo proste i wykonać je można nawet z najmłodszymi członkami rodziny – wspólne przygotowywanie to wielka frajda, a końcowy efekt – przepyszny! Deser ten można modyfikować wedle własnych upodobań i chęci. Posypkę przygotowujemy tylko z tego na co mamy ochotę. Skutkuje to zadowoleniem i pełnym brzuszkiem. Zapraszamy do spróbowania naszego przepisu.

Składniki:

  • 400 g twarogu (z niską zawartością tłuszczu);
  • 50 g orzeszków ziemnych;
  • 200 g herbatników;
  • cukier;
  • kakao;
  • wanilia.

Przygotowanie:

Zacznijmy od twarogu. Dobrze go rozgniatamy i dokładnie blendujemy. Następnie dodajemy wanilię i cukier. Te składniki dodajemy wedle swoich upodobań. Jedni wolą słodsze desery, drudzy jednak mniej. Kolejną rzeczą będzie przygotowanie herbatników i orzeszków. Należy je dobrze zmielić lub zetrzeć na tarce.

Tak przygotowane składniki dosypujemy do przygotowanego wcześniej twarogu. Przyszedł czas na formowanie kulek z powstałej masy. Robimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w ulubionych składnikach. Mogą to być otręby, wiórki kokosowe, kakao, starta czekolada i wiele wiele innych rzeczy.

Bądź kreatywny. Gotowe kulki wkładamy do lodówki do stężenia na co najmniej godzinę czasu. Można je od razu konsumować . Smacznego!

Podziel się ze znajomymi tym wspaniałym przepisem i wykorzystuj go w każdej możliwej chwili. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie resztek bakalii i innych pozostałości z naszych szafek.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!