Kremowy makaron z boczkiem przy którym się nie narobisz: Smakuje obłędnie.

Składniki:

  • 250-300 g makaronu (spaghetti)
  • 1 cebula
  • 70 gramów boczku
  • 4 jajka
  • 2 równe łyżki suchej śmietany
  • łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek


Przygotowanie:

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją kęs po kęsie. Drobno posiekaj boczek i cebulę. Najpierw zrumienić boczek, dodać cebulę i smażyć na złoty kolor. Weźmiemy udział w ostatnim pokropieniu.

Jajka dobrze ubić trzepaczką ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu. Wlać do cebuli i lekko ostudzić. Powinien pozostać cieńszy. Odłóż jajka na bok i wymieszaj z serem i masłem i pozwól im się stopić.
Dopraw masę jajeczną solą i pieprzem i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.

Dodać makaron i wymieszać. Podawaj od razu, posypane boczkiem i cebulą.

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!