Prosta i skuteczna sztuczka jak utrzymać świeże pomidory.

Mam dla Ciebie prosty sposób aby cieszyć się smakiem pysznych pomidorów nawet zimą, bez zbędnych marynat i octu.

Pomidory pozostaną elastyczne i świeże, jakby były prosto z ogrodu. Wszyscy domownicy będą zaskoczeni ich obłędnym smakiem!

Do tego przepisu wybierz pomidory, które są mięsiste, małe, nie obite itp.

SKŁADNIKI NA 3 LITROWY SŁOIK

  • 5–6 łyżek musztardy w proszku
  • pomidory (ilość zależy od ich wielkości)

PRZYGOTOWANIE

Wysterylizuj słoik. Pomidory dokładnie umyj i osusz. Wsyp łyżkę musztardy w proszku czystą, suchą łyżką na dno suchego słoika. Starając się nie naciskać, umieść jedną warstwę pomidorów, wkładaj je w taki sposób, aby ku górze ustawione było miejsce po ogonku liściowym. Ponownie posyp musztardą.

Powtórz warstwy, aby wypełnić pomidorami cały słoik. Na koniec posyp kolejną łyżkę proszku i zamknij go pokrywką (sterylną i suchą).

Następnie przechyl słoik i delikatnie przeturlaj nim po stole, aby musztarda równomiernie się rozprowadziła. Trzymaj słoik w chłodnym, ciemnym miejscu. Olejki eteryczne zawarte w musztardzie hamują rozmnażanie gnilnych bakterii, dzięki czemu pomidory pozostają świeże. Spróbuj przygotować porcję pomidorów w ten sposób i upewnij się, że ta metoda Cię nie zawiedzie!

Powiedz znajomym o zupełnie nowym przepisie na pomidory ze słoika!

error: Treść zabezpieczona przed kopiowaniem !!