Nadzienie jest smaczne i lubiane przez wszystkich. Obłędna przekąska w kilka chwil gotowa na Twoim stole.
4 046
Proponuje Ci dziś przepis na pyszne danie – placki z tortilli z szynką i serem, które można łatwo i szybko przygotować jako obłędnie pyszną przekąskę.
Podczas smażenia tortille zyskują niesamowicie pyszną i chrupiącą skórkę. Natomiast nadzienie jest smaczne i lubiane przez wszystkich!
Składniki
placki tortilli – 1 opakowanie
cebula – 2 sztuki
słodka papryka – 1 sztuka
szynka – 300 gr
1 kiszony ogórek
twardy ser – 100 g
jajo kurze – 2 sztuki
mleko – 2 łyżki stołowe
keczup – 2 łyżki stołowe
śmietana lub majonez – 100 g
olej kuchenny
sól do smaku.
Przygotowanie
Cebule pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dodaj do niej 2 łyżki keczupu. Pokrój w kostkę 1 dużą słodką czerwoną paprykę, szynkę i ogórka. Zetrzyj ser, posól składniki do smaku, dodaj kwaśną śmietanę (majonezu). Wymieszaj wszystko, rozłóż na plackach tortilli i zwiń je w rolkę oraz pokrój na mniejsze porcje. Wbij 2 jajka do miski i dodaj 2 łyżki mleka, posól i wymieszaj.
Zanurz w mieszance mleczno-jajecznej kawałki tortilli i smaż na rozgrzanym oleju, na małym ogniu. Smacznego!