Na początku ściągnij skórę z mięsa i pokrój je.
Następne do przygotowanej miski dodaj sól, zmieloną czerwoną paprykę, zmielony czarny pieprz oraz suszony czosnek. Całość dokładnie wymieszaj i posyp przygotowana mieszanką mięso w miejscach, gdzie jest nacięte i na reszcie jego powierzchni.
Po tym włóż ząbki czosnku w wycięte nacięcia na mięsie. Teraz nadszedł czas na zawinięcie mięsa w folię i włożenie go na blaszce do rozgrzanego piekarnika na temperaturę 180 stopni Celsjusza. Tak przygotowane mięso piecz przez dwie godziny.
W tym czasie możesz przygotować marynatę. W tym celu umyj dokładnie jabłko i zetrzyj je na tarce. Teraz wymieszaj je z koncentratem pomidorowym, sokiem z cytryny oraz sosem sojowym. Do tak przygotowanej mieszanki dodaj resztę składników, czyli suszony czosnek, mieloną czerwoną paprykę, cynamon oraz cukier.
Całość gotuj do momentu utworzenia się gładkiej masy i posmaruj tak przygotowaną marynatą mięso po wyciągnięciu z piekarnika.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.