Dziś chciałabym podzielić się z wami przepisem na przepyszną ogórkową przekąskę. W naszym domu nazywamy ją „Pod szaszłykiem”. Aby ją przygotować wystarczy zamarynować ogórki z musztardą i miodem. Poznaj tą najsmaczniejszą przekąskę grillową. Gwarantuję Ci, że to ona jako pierwsza zniknie ze stołu.
Przepis jest banalnie prosty. Dodatkowo nie zajmuje prawie w ogóle czasu. Wszyscy wiemy, ile pracy jest podczas organizacji przyjęcia grillowego. Ogórki przygotowane według tego przepisu są cudownie chrupiące. Dodatkowo pachną lekkością i wspaniałą świeżością.
Potrzebujemy:
Przygotowanie:
Rozpocznij od umycia ogórków. Następnie pokrój je na grube plastry. Nie obieraj ogórków!
Papryczkę chill i koperek drobno posiekaj. Czosnek zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dzięki temu nabierze mocy.
Do dużej miski włóż pokrojone ogórki, papryczkę oraz czosnek i koperek. Wszystko razem wymieszaj.
Do miski z warzywami wlej wodę i olej. Znów zamieszaj.
Dodaj także musztardę, ocet i miód. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowane ogórki przykryj dokładnie folią spożywczą i schładzaj w lodówce przez minimum półtorej godziny. Pamiętaj aby w czasie schładzania ogórki zamieszać około 2-3 razy. Po ostatnim mieszaniu schładzaj całość jeszcze przez około dwie godziny.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.