Piekielnie dobre udka z piekarnika: Smakują jak z grilla, a zapachu w kuchni nie da się nawet opisać!
3 415
Doskonały przepis na wyjątkowo chrupiące i delikatne pałki z kurczaka, które smakują jak grillowane. Sekret tkwi w marynacie, wystarczy, że zostawisz w niej mięso tylko na 30 minut, aby otrzymać najlepszego kurczaka jakiegokolwiek jadłaś!
Potrzebujesz:
20 sztuk pałek z kurczaka
Sól i czarny pieprz – do smaku
Słodka papryka – 1 łyżka
Sos sojowy – 3 łyżki
Miód – 1 łyżeczka
Olej roślinny – 90 ml
Czosnek – 6 ząbków
Przygotowanie:
Umyj i osusz kurczaka. Włóż do większej miski, dopraw solą i papryką.
Dodaj do miski pieprz, sos sojowy i inne składniki. Dobrze wymieszaj. Odstaw na pół godziny. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Połóż mięso na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez około 30 minut . Następnie polej pozostałą marynatą z miski i piecz, aż skórka będzie chrupiąca – około 20 minut. Kurczak smakuje fantastycznie!