Najpierw trzeba zrobić dressing. W tym celu miesza się ze sobą majonez, musztardę oraz koperek, a następnie wszystko doprawia solą i pieprzem. W dalszej kolejności można się zabrać za krojenie w dużą kostkę jajek i kiszonych ogórków. Pokrojone składniki łączy się ze sobą, po czym polewa się je sosem i sałatka gotowa. Prawda, że proste?
Majonez można oczywiście zastąpić kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym, a ogórka kiszonego – ogórkiem świeżym, ale wtedy sałatka będzie już smakować trochę inaczej.
Przyrządzanie sałatki zaczynamy od pokrojenia w dużą kostkę jajek i kiszonych ogórków. Następnie ucieramy na tarce żółty ser.
Umytą i osuszoną rukolę siekamy, podobnie jak koperek i natkę pietruszki, po czym mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz kwaśną śmietanę lub jogurt i musztardę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.